عوامل تاثیرگذار بر هزینه ارتودنسی

عوامل تاثیرگذار بر هزینه ارتودنسی


هزینه‌ی ارتودنسی دندان به پیچیدگی مشکل بستگی دارد و طبعاً در صورت نیاز به جراحی یا کشیدن دندان افزایش می‌یابد. ارتودنسی بیماران دچار مشکلات شدید معمولاً طولانی‌تر و پرهزینه‌تر از درمانی با پیچیدگی کمتر است. از آنجایی‌که مورد هر بیمار متفاوت با دیگری است، هر مورد به دقت ارزیابی می‌شود. متخصصین ما اقدامات لازم برای مرتب کردن دندان‌ها و هزینه آن را در جلسه مشاوره اعلام می‌کنند تا بیمار درمان را با خاطری آسوده و اطمینان از توانایی پرداخت هزینه شروع کند.

هر چه سن بیمار در زمان شروع ارتودنسی کمتر باشد، درمان راحت‌تر و کوتاه‌تر خواهد بود، چون طرح درمانی با توجه به شیوه رشد فک تهیه می‌شود و فک در سنین پایین هنوز در حال رشد است. در ادامه عامل‌های موثر بر هزینه‌ی درمان ارتودنسی را بررسی می‌کنیم.

شکستن سیم مشکل شایعی است. سعی نکنید سیم را خودتان خم کنید یا ببرید، چون ممکن است وضعیت را فقط بدتر کنید. اگر سیم در لثه یا گونه فرو می‌رود، سر سیم را با وکس (موم) ارتودنسی یا پنبه مرطوب بپوشانید و به سرعت با متخصص ارتودنسی تماس بگیرید. سیم شکسته پیشرفت وضعیت را به تاخیر می‌اندازد و زمان درمان را طولانی‌تر می‌کند.

شکستن سیمشل شدن بند یا براکت

بریس شل یا شکسته باید فقط و فقط توسط متخصص ارتودنسی ترمیم شود، اما تکان خوردن جزئی براکت را می‌توانید با استفاده از مقداری موم برطرف کنید. برای این کار بند شل شده را با احتیاط بردارید، دقت داشته باشید که باند لق محل مناسبی را برای جمع شدن بزاق و باکتری‌ها ایجاد می‌کند. اگر سیم در گونه‌ها فرومی‌رود، از متخصص ارتودنسی بخواهید مشکل را برطرف کند و تا زمان مراجعه به کلینیک تکه‌ای از موم را روی نوک سیم قرار دهید تا اذیتتان نکند.

عصب کشی دندان شیری
دندان های شیری نیز تمامی اجزای تشکیل دهنده دندان های دائمی را دارند با این تفاوت که شکل و اندازه آن ها با دندان های اصلی متفاوت است. اگر برای دندان پوسیده به موقع اقدامی صورت نگیرد ، ممکن است این پوسیدگی به مرور زمان پیشرفت کرده و به پالپ و محتوای اعصاب و رگ های خونی برسد. در نتیجه عفونت کرده و به عصب کشی دندان شیری منجر خواهد شد. ( دندانپزشک اطفال )

پالپ همان فضای ناحیه مرکزی است. قبل از زیاد شدن عفونتی که از سوراخ های انتهایی ریشه خارج می شوند و رسیدن آن به لثه و استخوان اطراف آن و بروز آبسه و تورم لثه و صورت ، ناحیه مرکزی تاج دندان و برخی مواقع داخل ریشه ها را با استفاده از وسایل دندانپزشکی می توان تمیز کرد تا این مشکل برطرف شود.

به این نوع درمان ، درمان پالپ یا در اصطلاح عصب کشی می گویند. عصب کشی دندان ، روشی است برای درمان انواع مختلف درد دندان که موجب حفظ دندان های آسیب دیده می شود.

زمان مناسب ارتودنسی

زمان مناسب برای شروع درمان ارتودنسی بستگی به نوع ناهنجاری دارد؛ در مورد بیمارانی که مشکلات اسکلتی دارند، به‌عنوان مثال فک بالای آنها جلوتر از موقعیت طبیعی است یا برعکس فک پایین‌شان عقب‌تر از موقعیت مناسب خود قرار گرفته، بهترین زمان برای شروع درمان، سال‌های قبل از بلوغ است چون می‌توان از رشد کودکان و نوجوانان برای درمان این ناهنجاری‌ها استفاده کرد، بنابراین حوالی سن ۹سالگی برای دختر خانم‌ها و حوالی سن ۱۱سالگی برای پسرها توصیه می‌شود.
در مورد مشکلاتی که صرفاً مربوط به دندان‌ها می‌شود محدودیت سنی وجود نداشته ولی زمان طلایی برای درمان حوالی ۱۲سالگی است. بر اساس توصیه انجمن دندانپزشکان آمریکا (ADA) بهترین سن ویزیت جهت دندانپزشک عمومی مقارن با رویش دندانهای شیری یعنی حدود ۷ سال اول تولد می‌باشد.

اگر ناهنجاری ها مربوط به استخوان فک باشد و تا قبل از بلوغ تشخیص داده نشود، بیمار ممکن است نیاز به جراحی فک پیدا کند. بنابراین تشخیص به موقع (محدوده سنی 6 تا 10 سالگی) می‌تواند باعث جلوگیری از جراحی فک و صورت، و تامین زیبایی در سن بالاتر می شود. با این حال برای ارتودنسی محدودیت زمانی معمولاً وجود ندارد و تا زمانی که دندان در دهان سالم است می توان این درمان را انجام داد؛ ولی هرچه سن کمتر باشد بهتر است.

مزایای درمان مرحله نخست ارتودنسی کودکان به شرح زیر است:

ضرورت درمان‌های تهاجمی‌تر در آینده کاهش می‌یابد.
در سنین پایین بهتر می‌توان رشد فک را هدایت کرد.
احتمال آسیب دیدن دندان‌های جلو آمده پیشین کاهش می‌یابد.
در دوران کودکی می‌توان هر گونه عادت مضر برای رشد دندان‌ها، برای مثال مکیدن انگشت، را اصلاح کرد.
ارتودنسی کودکان فضا برای دندان‌های دائمی ایجاد می‌کند.
ارتودنسی کودکان از آسیب دیدن دندان‌های نامنظم پیشگیری می‌کند.

چگونه باید متوجه نیاز کودک به درمان ارتودنسی شد؟
بعضی از نشانه‌ها و عادت‌هایی که نشان دهنده لزوم معاینه و ارزیابی دندان برای انجام ارتودنسی است به شرح زیر است:

زود یا دیر افتادن دندان‌های شیری
دشواری در جویدن یا گاز زدن
تنفس از راه دهان
مکیدن انگشت
کج و نامرتب بودن دندان‌ها
اختلال‌های گفتاری
به خوبی روی هم قرار نگرفتن دندان‌ها یا اصلاً روی هم نیامدن آن‌ها هنگام بستن دهان
اگر چه هفت سالگی به نظر سن کمی برای شروع ارتودنسی به نظر می‌رسد، اما هدف ما استفاده از در حال رشد بودن کودک به نفع درمان است.متخصصان ما در کلینیک تخصصی ارتودنسی دکتر فتحیان روش‌های مناسب درمان را بر اساس ناهنجاری های فک و دندان های کودک شما،توصیه می‌کنند. با اصلاح مشکلات گوناگون مربوط به نامرتبی دندان‌ها تناسب صورت و عملکرد دندان‌ها بهبود می‌یابد، کودک در سال‌های آتی با مشکلات کمتری روبرو می‌شود و لبخندی زیبا با ردیفی از مرواریدهای سفید و درخشان بر لبانش نقش می‌بندد.
آیا ارتودنسی درد دارد ؟
درد ممکن است برای این کلمه خیلی قوی باشد. اما کودک شما ممکن است در هنگام اتصال ارتودنسی برای بار اول، وقتی در حال تنظیم هستند، یا وقتی در حال استفاده از ابزار جدید مانند نوار پلاستیکی یا گیره سر هستید، کمی احساس ناراحتی کند.
هر درد یا ناراحتی می‌تواند با استفاده از استامینوفن تسکین یابد. همچنین، اگر سیم، بست ها، یا نوارها دهان کودک شما را تحریک کنند، ارتودنس شما می‌تواند به وسیله‌ی یک موم نقاط تیز ارتودنسی را بپوشاند.

مدت زمان لازم برای درمان ارتودنسی
درمان ارتودنسی از سه مرحله به شرح زیر تشکیل شده است:

مرحله برنامه‌ریزی: در اولین جلسات ملاقات با متخصص ارتودنسی احتمالاً فعالیت‌های زیر انجام می‌شود:

بررسی شرح حال بیمار و سابقه درمانی وی
قالب‌گیری از دندان‌ها
تهیه عکس کامپیوتری از سر و گردن برای کمک به برنامه‌ریزی درمان
عکس گرفتن از صورت و دهان بیمار
تهیه عکس رادیولوژی از دندان‌ها و فک‌ها
پس از برنامه‌ریزی مناسب، متخصص ارتودنسی بریس‌های ارتودنسی را طراحی کرده و بر روی دندان‌های بیمار در محل مناسب قرار می‌دهد یا از ابزارهای سفارشی به این منظور استفاده می‌نماید.
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در فارسی بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.